Pinkerkamp is een kamp waarin jongeren door middel van sport en spel, ontspanning en diepgang een fantastisch weekend met elkaar beleven en verder kennismaken met wat God ons te bieden heeft. Het kamp is bedoeld voor alle jongeren tussen de 12 en 18 jaar en wordt georganiseerd door een groep enthousiaste jonge vrijwilligers uit onze kerk.

Het Pinksterkamp vindt traditiegetrouw plaatst in het Pinksterweekend. Op vrijdag vertrekken de jongeren per fiets naar locatie, waar zij de rest van het weekend verblijven. De laatste jaren was dit vaak de Arendshorst in Ommen.
Tijdens het hele weekend doen de jongeren in teams allerlei spellen en activiteiten, om punten te scoren en als winnend groepje het kamp te verlaten. Tussendoor is er veel vrije tijd en is er alle ruimte om te doen wat iedereen zelf leuk vindt. Dit kan variëren van voetballen tot gewoon even lekker niks doen op de gedeelde slaapkamers. Naast alle leuke tradities, zoals het Vreetlied, de buikglijdbaan en natuurlijk de bonte avond, kenmerkt het Pinksterkamp zich ook door de ‘geestelijk’ geïnspireerde activiteiten die worden georganiseerd. Zo gaan we, al dan niet met de hulp van een gastspreker, graag met de jongeren in gesprek over hoe goed God voor ons is en wat hij voor de jongeren kan betekenen. Geheel in het thema van het desbetreffende jaar proberen we op deze manier naast gezelligheid ook zorg te dragen voor een stukje geestelijke diepgang op maat.

Het kamp is bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar, waarbij het niet uitmaakt of iemand lid is van de NGK Kampen of niet. Pinksterkamp is voor iedereen: the more, the merrier.

Eens in de vier jaar organiseert een aparte commissie het Pinksterkamp All Ages. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit kamp voor alle leeftijden en is de hele gemeente daarom welkom. Gedurende dit kamp kan iedereen kamperen in de buurt, worden er workshops georganiseerd en zingen en praten we uiteraard graag over Hem.

Wil jij of wilt u meer weten over Pinksterkamp of Pinksterkamp All Ages? Stuur dan een mail naar pinksterkamp@ngkkampen.nl, wij vertellen met alle liefde wie wij zijn en wat we doen. We zijn daarnaast ook te vinden op Facebook en Instagram. Je kan ons natuurlijk ook gewoon even aantikken in de kerk, wij bijten gelukkig niet!

Groetjes van het Pinksterkampteam: Rosanne, Maaike, Laurens, Erik, Wouter, Mirthe, Marnick, Judith en Steven.

Terug naar overzicht

Meer activiteiten